woensdag 18 december 2013

Amandelen pellen

Soms heb je in een recept blanke amandelen nodig. Maar hoe kom je nou aan blanke amandelen wanneer de winkels al dicht zijn en je alleen maar bruine amandelen in huis hebt? Heel simpel: pellen door de amandelen te blancheren. Deze tip wil ik jullie niet onthouden, want het is zo handig, makkelijk en snel!



















Bereiding

  1. Kook water en giet dit in een pan. Zet de pan op het vuur.
  2. Weeg de hoeveelheid amandelen af die je nodig hebt en voeg deze bij het kokende water in de pan.
  3. Kook de amandelen 1 minuut en giet de pan af.
  4. Wacht tot de amandelen handwarm zijn. Pel de amandelen, het bruine velletje laat nu heel gemakkelijk los.

Enkele recepten waar blanke amandelen gebruikt worden zijn:
Kokos truffels met amandelen
Amandelspijs (gezonder)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...