donderdag 21 november 2013

Italiaanse Kaasballetjes

Snacken blijft lekker. Vooral nu het buiten wat kouder is en we wat vaker op de bank zitten. Maar de combinatie van het "bankhangen" en snacken is natuurlijk absoluut niet goed voor de lijn. Een gezonde snack kan uitkomst bieden.


Italiaanse kaasballetjes



















Het is niet verstandig om er elke dag van te eten, maar op een luie avond voor de tv biedt deze snack een uitkomst. De bolletjes zijn lekker knapperig en eten net iets te goed weg. De tomaat en de Italiaanse kruiden zorgen voor een lekkere, subtiele mediterrane smaak. Ze zijn heerlijk bij een goed glas wijn. Het recept is groot genoeg om er met een stel vrienden van te kunnen genieten maar klein genoeg om je te behoeden voor het bekende "over eten".


Ingrediënten (voor 18 balletjes)

25 gr amandelmeel
25 gr Parmezaanse kaas
10 gr havermout
1 gedroogde tomaat
1 tl kokosolie
50 ml warm water
1 tl Italiaanse kruiden
1 mespuntje knoflookpoeder
1 mespuntje uienpoeder
1 mespuntje paprikapoeder
cayennepeper naar smaak

Per kaasballetje 21 kcal.


Bereiding

  1. Snijd de tomaat in stukjes en wel ze 30 minuten in het water.
  2. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.
  3. Voeg te kokosolie toe aan het water met de tomaat.
  4. Meng het amandelmeel, de kaas, de havermout, de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, de cayennepeper, het uienpoeder en het knoflookpoeder in een kom.
  5. Pureer de tomaat met het water en de kokosolie.
  6. Voeg de puree toe aan het amandelmengsel.
  7. Roer alles goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  9. Draai van het deeg 18 kleine balletjes en leg ze op de bakplaat.
  10. Bak de balletjes in 40-45 minuten gaar en bruin.
  11. Haal de balletjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje

Bewaar de kaasballetjes luchtdicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...