vrijdag 6 september 2013

Tropische taartjes

De scholen zijn weer begonnen. Door de ramen komen de laatste warme zonnestralen naar binnen. Nederland maakt zich op voor de herfst. De bladeren aan de bomen beginnen al te verkleuren. Het zal niet lang meer duren voordat de wind om de huizen blaast en de regen met bakken uit de lucht zal komen.

Tropische taartjes


















Tijd dus om met volle teugen te genieten van de laatste mooie dagen. Wij hebben met deze tropische taartjes nog snel het ultieme zomergevoel in huis gehaald. Lekker bij de thee maar ook als dessert.


Ingrediënten (voor 12 taartjes)
65 g speltbloem
65 g magere kwark
50 g agavesiroop
30 g kokosolie
20 g geraspte kokos
1 ei
Sap van 1 sinaasappel
5 gr bakpoeder
Snufje zout

Tropische laag
100 g mango
150 g kwark
50 g banaan
40 g santen (kokoscrème)
20 g agavesiroop
15 g honing
Sap van 1 sinaasappel
3 blaadjes gelatine

Per taartje zonder tropische laag 68 kcal.
Per taartje met tropische laag 99 kcal.


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Bekleed een cupcake bakplaat met siliconen cupcake vormpjes.
3. Smelt de kokosolie en meng samen met de agavesiroop in een kom tot een egaal geheel.
4. Voeg het ei toe en klop het mengsel in 5 minuten luchtig.
5. Doe het bloem, de kokos, het bakpoeder en het zout in een kom en roer het goed door.
6. Spatel om en om kwark, sap en het bloemmengsel
door het eimengsel
7. Schep een klein laagje beslag in de vormpjes.
8. Bak de bodempjes in 20 minuten gaar.
9. Laat de bodempjes afkoelen op een rekje.

De tropische laag
1. Wel de gelatine in een laagje koud water.
2.Pureer de mango, de banaan, de siroop, de honing en de kwark samen tot een glad mengsel.
3. Verwarm het sap en de santen tot de santen helemaal gesmolten is.
4. Voeg de gelatine met aanhangend vocht toe aan het sap en roer het goed door.
5. Laat het gelatinemengsel afkoelen tot het lauwwarm is.
6. Spatel de gelatine door de kwark.
7. Zet de bodempjes weer terug in de bakplaat.
8. Prik met een vork gaatjes in de bodempjes.
9. Giet een laagje van het mengsel op de bodempjes.
10. Laat de taartjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip: gebruik siliconen vormpjes in plaats van papieren. Anders zullen de taartjes blijven plakken.

Jelleke de Vos - Debets
Gastblogger

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...