maandag 16 september 2013

Dadeltaart

Het is feest! Mijn vader is 65 jaar geworden en vroeg mij een taart te bakken. Wel had hij een voorwaarden, de taart moest een beetje gezond zijn, want tegenwoordig doet iedereen aan de lijn. Ik liet mij inspireren op het blog The healthy foodbook. Dit was het moment om de Dadeltaart te maken.


Dadeltaart



















Een super snelle en makkelijke taart die je niet hoeft te bakken, dus ook mensen zonder oven kunnen deze taart maken. En natuurlijk kan je deze taart ook als tussendoortje eten, bewaar hem in de vriezer (zonder slagroom) en je hebt een lekker tussendoortje wanneer jij er zin in hebt.


Ingrediënten ( 16 personen) (springvorm 26 cm doorsnede)

200 g kokosolie
2 etl (riet)suiker
2 ei
500 g ontpitte dadels
1 pak maria biscuit van Verkade
50 g walnoten
2 handjes gemalen kokos
Eventueel slagroom als garnering

Per punt zonder slagroom 274 kcal.

Snij kleine puntjes. De gasten vonden de kleine puntjes meer dan genoeg omdat sommige de taart machtig vonden. Uiteraard kan je grotere punten snijden, dan gaat er minder uit. Bij een kleinere springvorm gebruik je de helft van de ingrediënten.


Bereiding

  1. Snij de dadels in kleine stukjes en doe deze in een kom.
  2. Verkruimel de biscuit in een andere kom.
  3. Laat de kokosolie en de rietsuiker smelten in een pan.
  4. Kluts de eieren. Haal de pan van het vuur, roer als eerste de dadels en vervolgens het geklutste ei er door heen. Zet de pan terug op het vuur en breng de massa aan de kook, laat dit al roerende tenminste 5 minuten door koken. 
  5. Haal de pan weer van het vuur. Roer de verkruimelde biscuit en de walnoten er doorheen.
  6. Bedek de springvorm met plastic folie, ook de randen. Zo kan je de taart straks gemakkelijk uit de springvorm halen.
  7. Stort de massa uit de pan in de springvorm. Druk de massa stevig aan met de bolle kant van een lepel, zodat de taart helemaal plat is.
  8. Strooi de gemalen kokos er over heen en laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Snij de taart in puntjes en spuit de puntjes op met slagroom.

3 opmerkingen:

  1. Je schrijft er zit geen suiker in, maar dan lees ik rietsuiker. Dat is inderdaad wel beter dan geraffineerde suiker, maar het is wel suiker en ook calorieën. Onder géén suiker, versta ik dat je helemaal niets toevoegt! Ook geen rietsuiker, honing, palmsuiker etc.! En in de mariabiscuits zit natuurlijk ook suiker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een lekkere combi! Jammer dat het 'dadelseizoen' net weer een beetje over is

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...