dinsdag 6 augustus 2013

Mini quiche


Het is zomer in Nederland. Alle regio's hebben momenteel vakantie en Nederland gaat gebukt onder tropische temperaturen. Stranden en terrassen stromen vol. Na een lange dag in de warme zomerzon heeft bijna niemand nog zin om lang in de keuken te staan of om überhaupt iets zwaars te eten. Wij hebben vandaag dan ook lekkere lichte quiches gegeten met een simpele zomerse salade.
 
Mini quiche


















Deze quiches staan binnen een mum van tijd op tafel en waren hier een groot succes. De visite kwam iets eerder dan verwacht, zelfs precies op het moment dat de quiches uit de oven kwamen. Ze konden dus mooi aanschuiven, en hebben dat natuurlijk ook gedaan. De reacties waren positief. Zelfs onze dochter van nog geen één jaar oud smulde van de quiche. Ze had er stiekem eentje gepakt en stond hem aan de tafel op te snoepen.

Ook deze quiche zal deze zomer op ons menu blijven staan. Ze bevatten weinig koolhydraten en passen dus perfect bij mijn levensstijl. Bovendien zijn ze ook zeer geschikt om te serveren bij de borrel. Ik ben nu al aan het fantaseren over de mogelijke smaakvariaties.

Ingrediënten (voor 12 quiches)
150 g courgette
100 g ham
100 g feta
70 gr champignons
1 ui
3 eieren
2 gedroogde tomaten
teentje knoflook
peper
zout

bodem
50 g amandelen
15 g lijnzaad
10 g geplette havervlokken
10 g Parmezaanse kaas
2 gedroogde tomaten
1 tl kokosolie
scheutje water
cayennepeper
zout
ketoembar

 
Bereiding
1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Maal de amandelen, het lijnzaad, de havervlokken, de Parmezaanse kaas en de tomaten

fijn met de keukenmachine.
3.Breng het mengsel op smaak met zout, cayennepeper en ketoembar.
4.Voeg de kokosolie toe en roer het mengsel goed door.
5.Voeg beetje voor beetje water toe tot je een samenhangend deeg hebt.
6.Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk het met een natte vinger goed aan.
7.Bak de bodempjes 10 minuten in het midden van de oven.

tip: Ik heb siliconen cupcake-vormpjes in een cupcake-bakplaat gebruikt. Heb je deze vormpjes niet in huis dan kan je de bakplaat goed invetten en de bodempjes bekleden met bakpapier.


De vulling
1.Snipper de ui heel fijn en bak deze glazig in een beetje olie.
2.Voeg de ham en de knoflook toe.
3.Snijd de champignons in hele kleine stukjes en bak ze mee.
4.Rasp de courgette en doe deze bij de rest in de pan.
5.Bak het mengsel in 5 minuten beetgaar.
6.Breng het op smaak met zout en peper.
7.Kruimel als laatste de feta door het mengsel.
8.Klop de eieren los en vermeng deze met de groenten en de ham.
9.Verdeel het mengsel over de bodempjes en bak de quiches in 25 minuten gaar.


 
Jelleke Debets
Gastblogger
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...