donderdag 16 mei 2013

Bosvruchten soesjes

De vakantie zit er weer op. En wat hebben we genoten, zo ook van heerlijke hapjes waaronder deze bosvruchten soesjes. Ze zijn niet slankmakend, ik zeg het maar eerlijk. Vakantie is voor mij altijd een momentje om even lekker buiten de lijntjes te kleuren. En wat is het leuk om soesjes te maken!


Ik wilde niet de traditionele slagroomsoesjes maken, dus heb ik mij voor de vulling laten inspireren door De leukste taarten. Ik ben een echte zoetekauw en daarbij staan bosvruchten stipt op nummer 1. Maar je kunt de bosvruchten natuurlijk ook vervangen door ander fruit, zoals mango, banaan of.... Wat jij maar lekker vind.
 
De soesjes heb ik van Rudolph's Bakery. Op de site staat een filmpje hoe je de soesjes maakt. En hier onder staat het beschreven met een paar kleine aanpassingen. Veel bakplezier!
 

Ingrediënten (30 stuks)

100 ml melk
100 ml water
100 g bloem
100 g kokosolie
4 eieren
zout

Vulling
200 gram bosvruchten (uit de vriezer bijvoorbeeld bij AH)
200 ml slagroom
50 gram basterdsuiker
75 gram kwark
3 blaadjes gelatine


Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  1. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur.
  2. Spatel de bloem er door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt. De bloem gaat nu bakken, je zal het een beetje horen sissen.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Let op, echt 1 ei toevoegen en goed roeren, dan pas het volgende ei.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een spuitzak met een glad spuitmondje en spatel er het deeg in. Spuit doppen op het bakpapier en zorg dat je voldoende ruimte houd tussen de doppen. De soesjes worden ongeveer 3x zo groot tijdens het bakken.
  5. Bak de soezen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.
  6. Vulling: Doe de gelatine in een pan met 2 eetlepels water. Verwarm dit, tot de gelatine oplost. 
  7. Meng de kwark met de bosvruchten en voeg de opgeloste gelatine toe. Goed doorroeren.
  8. Klop de slagroom met de suiker, totdat het lobbig is.
  9. Spatel het bosvruchtenmengsel door de slagroom. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Maak aan de onderkant gaatjes in de soesjes. Neem een spuitzak met een klein glad spuitmondje en vul deze met het mengsel. Spuit elk soesje vol en klaar zijn de soesjes.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, ik mis wel wat in je recept!
    Water èn melk? Moet het misschien bloem zijn?
    Ik ga proberen de soesjes met olijfolie te maken voor een Italiaanse receptenwedstrijd.
    Hopelijk maakt het niets uit dat de olie niet ophard zoals kokosolie/boter.
    gr, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Gerry, hmm ja misschien is het handig om ook bloem toe te voegen ;) Heb het aangepast. Bedankt voor je oplettendheid en je bezoekje. Jij heb ook een leuke site zeg! Ben benieuwd hoe je Italiaanse soesjes worden. Groetjes Rowena

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...