donderdag 11 april 2013

Mexicaanse kikkererwten

Tijdens de borrel is het altijd lekker om even wat te knabbelen. Deze gezonde snack past heel goed bij de borrel ter vervanging van borrelnoten of chips. Onze gast blogger Jelleke Debets heeft deze Mexicaanse kikkerweten al voor ons uitgetest. Ze nemen wel wat tijd en aandacht, aangezien ze 40 minuten in de oven moeten bakken en om de 5 minuten geschud moeten worden, maar zij is overtuigd en vind ze lekker. Zelfs haar vriend, die normaal voor de borrelnoten gaat, vind deze kikkererwten heerlijk bij een biertje. En wat is het leuk dat de overbodige vetten vermeden worden en je nu juist groente als snack eet.

Mexicaanse kikkererwten























Ingrediënten (1 bakje)

1 blik kikkererwten van Bonduelle (212 ml)
3-4 el Mexicaanse kruiden
1 etl gesmolten kokosolie

Per bakje 375 kcal.


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng in een kom de kikkererwten, Mexicaanse kruiden en olie door elkaar.
3. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid de gekruide kikkererwten over het bakpapier.
4. Ze de bakplaat in het midden van de oven. Laat 40 minuten bakken. Schud om de 5 minuten de plaat, zodat de kikkererwten aan elke zijde mooi goudbruin worden.
5. Laat ze na het bakken buiten de oven afkoelen en genieten maar.

3 opmerkingen:

  1. Hee wat een leuk recept. Ik ga proberen of ik dit in de actifry kan maken. Scheelt vermoedelijk baktijd en je hoeft niet elke 5 minute de boel om te draaien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat uitstekend in de actifry. Baktijd 30 minuten en resultaat heerlijk knapperige kikkererwten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fantastisch! Wat leuk je het uitgeprobeerd hebt. Ik denk dat je er meer mensen mee geïnspireerd hebt. Ik ga het in elk geval ook bij het recept schrijven als tip van jou :) Fijne dag!

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...