vrijdag 5 april 2013

Mediterrane muffins

Wat is het toch heerlijk om het vakantie gevoel in huis te halen. En dit keer doen we dat met de Mediterrane muffins.



















Ik heb mij laten inspireren door het tijdschrift Gezonde gebakjes en cakejes. Dit tijdschrift sprak mij meteen aan, ze hebben precies dezelfde gedachten over eten als ik. Genieten van het leven onder het genot van lekkere en gezonde tussendoortjes, waarbij je je niet schuldig hoeft te voelen. Zoals zij schrijven: 'Onze gebakken lekkernijen hebben alle smaak terwijl ze ook taille-vriendelijk zijn!' En deze muffins maken dit helemaal waar. Ze zijn ontzettend lekker bij de lunch, als tussendoortje, of verras je bezoek tijdens een High tea. Het is ook leuk om er mini muffins van te maken, want dit hartige hapje is heerlijk bij een glas wijn.


Ingrediënten (30 mini muffins of 12 grote muffins)

300 g tarwe bloem
250 ml magere melk
80 ml kokosolie (olijfolie kan ook)
1 etl bakpoeder
1 ei
1 tl peper
1 tl zout
60 g zongedroogde pepers op olie
60 g ontpitte groene olijven (ik heb met piment gebruikt)
75 g geraspte oude of pittige kaas (45+)

Per mini muffin 78 kcal.
Per grote muffin 194 kcal.


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een muffinblik met papieren cupcake vormpjes.
2. Roer de bloem, zout, peper en bakpoeder in een grote kom door elkaar.
3. Smelt de kokosolie au bain marie en mix dit samen met de melk en het ei met de mixer.
4. Laat de pepers uitlekken en snij ze in kleine stukjes (niet te klein, je wil ze nog wel zien).
5. Snij de groene olijven in plakjes
6. Voeg het kokosolie mengsel al roerend bij het bloemmengsel. Meng dit goed door elkaar. Er
ontstaat een stug beslag.
7. Voeg nu de pepers, olijven en geraspte kaas toe en meng dit door elkaar. Roer niet te lang, zolang a
lles maar met elkaar gemengd is.
8. Vul de cupcake vormpjes tot net iets onder de rand. Doordat het beslag stug is, zal het beslag niet overal de bodem raken, maar dat gebeurd wel tijdens het bakken.
9. Zet de muffins in het midden van de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Laat de muffins buiten de oven afkoelen in het muffinblik.

Kijk voor hartige cupcakes eens bij Hartige kaas cupcake.





  

1 opmerking:

  1. deze vandaag klaar gemaakt, wel de zongedroogde pepers op olie door gedroogde tomaten op olie gedaan. om te experimenteren heb ik op een paar muffins pesto gedaan, ze zijn heerlijk geworden!
    gr
    Jenny

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...