woensdag 3 april 2013

Bananen koekjes

Een koekje met fruit er in klinkt toch altijd al veel gezonder dan zonder fruit? En hoe fijn is het dat een rijpe banaan ook nog eens de gave heeft om een groot gedeelte van de suiker te vervangen. Reden genoeg dus om de bananen koekjes te bakken.


Deze koekjes zijn super makkelijk te maken en zijn snel gebakken. En laat je vooral niet weerhouden om meteen een koekje te proeven wanneer ze net uit de oven komen. Want dan kan je namelijk nog genieten van een heerlijk krokant korstje en een zachte vulling.


Ingrediënten (10 stuks)

110 g tarwe bloem
1 rijpe banaan (100 g)
50 g kokosolie
30 g agavesiroop
1 tl bakpoeder
snufje zout

Per koekjes 96 kcal.


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
2. Smelt de kokosolie au bain marie.
3. Prak de banaan, en hou deze een beetje grof. Meng de kokosolie door de banaan.
4. Meng dit door het bloem mengsel.
5. Neem een bakplaat met bakpapier. Draai nu bolletjes van deeg. Het zal wat lastig zijn, want het is vrij zacht. Maar probeer er in elk geval bolletjes van te maken op het bakpapier.
6. Bak de koekjes in het midden van de oven, gedurende 8 tot 10 minuten, tot ze aan de bovenkant een beetje bruin worden.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijke koekjes en heel eenvoudig om te maken! Leuk om met kinderen te doen, want ze zijn snel klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou dit ook kunnen met kokosmeel ipv tarwebloem?.... Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...