woensdag 20 maart 2013

Chia zaden cracker

Een luchtige cracker gemaakt van chia zaden in 15 minuten klaar. Super makkelijk, snel en heel gezond. Deze cracker geeft je de energie om de dag weer aan te kunnen, met alle goede voedingsstoffen die deze chia zaden bevatten. Lees hier meer over alle goede eigenschappen van deze zaadjes.



















Tijdens de zoektocht naar wat ik allemaal met de chia zaden zou kunnen maken ben ik gaan experimenteren. Door de chia zaden in ruim water te wellen ontstaat er een gelachtige substantie. Deze zorgt ervoor dat de Brinta en sesamzaad aan elkaar blijven plakken. Het fungeert tevens als boter, maar zonder alle overbodige calorieën. Daarnaast heeft chia van zichzelf geen smaak of geur en proef je daardoor alleen de Brinta en sesamzaad. Je kan deze cracker maken wanneer jij er zin in hebt, want hij is in enkele minuten klaar.


Ingrediënten (1 cracker)

1 tl chia zaden (2 g)
1 etl fijn havermout, bijvoorbeeld Brinta
1tl sesamzaad (eventueel)
30 ml water

Per cracker zonder sesamzaad 36 kcal.
Per cracker met sesamzaad 48 kcal.


Bereiding

1. Laat de chia zaden 10 minuten wellen in 30 ml water in een kommetje. De chia zaden nemen nu al heet water op, er ontstaat een gel achtige substantie.

2. Voeg na 10 minuten de fijne havermout en sesamzaad toe en meng dit door elkaar. Er ontstaat een papje.

3. Neem een bakpapiertje, strijk hier het mengsel over uit in de vorm waarin jij je cracker wilt hebben.

4. Plaats dit bakpapiertje in de magnetron en laat hem 3,5 minuut op stand 800 tot 1000 wattt.

5. Laat na het bakken even rusten voor 5 tot 10 minuten en je cracker is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...