vrijdag 1 februari 2013

Appel chips

Tijd voor vernieuwing. De appel chips postte ik toe nik net een maand aan het bloggen was en nog niet zoveel kaas had gegeten van eten fotograferen. Toen ik afgelopen week weer deze heerlijke appel chips bakte, moest ik er een nieuwe foto van maken. Dus bij deze een frisse nieuwe foto van de knapperige appel chips.

Het weekend staat weer voor de deur en die luiden wij in met een film. En wat is het dan verleidelijk om lekker onderuit gezakt los te gaan op de chips. Geen goed plan wanneer je zoals ik bezig bent om aan je gezondheid te werken. Maar toch blijft het lekker om het weekend al knabbelend in te gaan. De oplossing is gevonden: Appel chips! Knapperig, zoet en je hebt er lang plezier van, want er gaat veel uit 1 appel.

Appel chips 

Ingrediënten (1 bakje)

1 grote of 2 kleine appels
kaneel


Bereiding

Verwarm de oven voor op 100/120 graden.
 1. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in zo dun mogelijke plakjes. Dan worden ze het meest knapperig.
 2. Leg deze op een plaat met bakpapier en bestrooi ze met kaneel.
 3. Zet de oven op 100 / 120 graden en bak ze gedurende 1,5 uur tot knapperige chips. Voel, voordat je ze uit de oven haalt, of de chips knapperig is. Is dat niet het geval, bak ze dan nog even 10 tot 20 minuten langer door en houdt ze in de gaten.

Even af laten koelen en genieten maar.

Wil je nog een tussendoortje maken met appel, maak dan eens de Appelkoekjes of Appelreepjes.

3 opmerkingen:

 1. ik ga ze zaterdag proberen te maken hopelijk zijn ze lekker heb er nu al zin in mmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoeveel is 1,5 uur is dat 1 uur en 30 minuten of 1 uur en 50 minuten

   Verwijderen
  2. Hoi, 1,5 uur is 1 uur en 30 minuten. Je kan ze dan ook even proeven. Als ze dan nog niet crispy zijn en nog niet bruin, dan kan je ze nog iets langer doen. Maar hou het dan wel goed in de gaten. Succes! Ik hoop dat ze lekker worden :)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...