woensdag 30 januari 2013

Yoghurt appel walnoten coupe

Na het eten heb ik vaak geen zin meer in een toetje. Dus neem ik in plaats van een koekje 's avonds bij de koffie, mijn toetje, want toetjes zijn zo lekker! Zie hier mijn favoriete toetje/tussendoortje, geïnspireerd op de Yoghurt barn in Utrecht. Het is niet de aller gezondste variant, maar zo af en toe mag dit best.

Yoghurt appel walnoten coupe


















Ingrediënten (voor 1 coupe)

Magere yoghurt of magere kwark
1 appel
Kaneel 
Zoetstof
5 walnoten
6 mini blokjes chocola
Karamelsaus


Bereiding

  1. Schil de appel en snij deze in blokjes. Strooi er wat kaneel over en meng dit met elkaar. Zet de coupe met de appels in de magnetron, 1,5 min op 800 watt.
  2. Hak ondertussen de walnoten doormidden en breek de chocola in blokjes.
  3. Schep de appels door en giet daarna een laagje magere yoghurt over de warme appels. Strooi naar smaak een beetje zoetstof over de yoghurt en schep dit voorzichtig door, zodat de appels onder in de coupe blijven zitten.
  4. Sprenkel de walnoten en de blokjes chocola over de yoghurt en maak het af met een beetje karamelsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...